Απειλή πυρηνικής καταστροφής

Τα επίπεδα της ακτινοβολίας που εκλύονται στην ατμόσφαιρα από το σεισμοπαθές πυρηνικό εργοστάσιο Fukishima Daiichi έχουν πλέον φθάσει σε επιβλαβή για την υγεία επίπεδα, σύμφωνα με την Ιαπωνική κυβέρνηση.
Η προειδοποίηση έρχεται μετά από την τρίτη έκρηξη στους αντιδραστήρες, έκρηξη η οποία φαίνεται ότι για πρώτη φορά κατέστρεψε κάποιο από τα συστήματα συγκράτησης των αντιδραστήρων.
Οι υπεύθυνοι έχουν επεκτείνει τη ζώνη κινδύνου, προειδοποιώντας τους κατοίκους που βρίσκονται εντός μιας ακτίνας 30 χιλιόμετρων από το εργοστάσιο να εκκενώσουν τα σπίτια τους ή να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Η επικείμενη(;) καταστροφή έχει ωθήσει τους σχεδιαστές που ως τώρα μας έστελναν τα έργα τους, τα εμπνευσμένα από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε, να εκφράζονται αυτή τη φορά για τον πυρηνικό κίνδυνο. Αποφασίσαμε λοιπόν, να κάνουμε μια ξεχωριστή ενότητα για να παρέχουμε μια δημιουργική διέξοδο σ’αυτή την ανησυχία και να αποσυμφορήσουμε το προηγούμενο άρθρο το οποίο έχει πραγματικά κατακλυσθεί…

Αν θέλετε κι εσείς να εκφραστείτε γραφιστικά για το πρόβλημα που έχει προκύψει, αλλά και για να δείτε περισσότερες εικόνες, μπορείτε να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα του περιοδικού +design και να ακολουθήσετε τις οδηγίες: www.designmag.gr

Πηγή: www.designmag.gr

Παλιότερο σχετικό θέμα μπορείτε να δείτε εδώ:

Έλληνες σχεδιαστές για το ιαπωνικό τσουνάμι

(πατήστε στο σύνδεσμο για να συνδεθείτε.)

Exit mobile version