Οταν η χωματερη ξαναγινεται ρεμα!

Η σπουδαία αυτή κίνηση που έγινε από τους Thessalonistas, είναι καλό να την έχουμε σαν παράδειγμα προς μίμηση εδώ στην περιοχή μας και ας ελπίσουμε να εμφανιστούν κάποια στιγμή και οι Moudanistas όπου και αν είναι κρυμένοι!!!

Μεταφέρουμε απο την ιστοσελίδα των Thessalonistas: thessalonistas.wordpress.com, στοιχεία για την τελευταία τους δράση.

Δυναμική ήταν η προσπάθεια από τους περίοικους, πολίτες κάθε ηλικίας, που παρευρέθηκαν από το πρωί της Κυριακής στον καθαρισμό του ρέματος της Υφανέτ, καθώς και των υπολοίπων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί δείχνουν πώς νοιάζονται για τη γειτονιά τους και ελπίζουμε μαζί με περισσότερους κατοίκους της περιοχής να διατηρήσουν το ρέμα καθαρό. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για να θεωρηθεί ευρύτερα επιτυχημένη η δράση όλων μας.

Για σχεδόν τέσσερις ώρες 70 περίπου εθελοντές σκορπισμένοι μάζευαν μπάζα, σκουπίδια, λάστιχα και κουφώματα, μισοθαμμένα εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς ένας κάδος για μπάζα αποδείχτηκε πολύ λίγος για τον απρόσμενα μεγάλο όγκο των σκουπιδιών που συλλέχθηκε. Αυτό που δεσμευτήκαμε όσοι βρεθήκαμε εκεί είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το ρέμα αυτό να γίνει μια μικρή όαση, που τόσο λείπει στην τσιμεντούπολη της Θεσσαλονίκης. Μελέτες για την ανάπλαση του σε επισκέψιμο πάρκο έχουν ήδη εκπονηθεί εδώ και χρόνια, το μόνο που υπολείπεται είναι να πιέσουμε πλέον τους αρμόδιους φορείς (δυστυχώς είναι αρκετοί οι εμπλεκόμενοι) να τις υλοποιήσουν.

Να μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε όσους επικοινώνησαν μαζί μας και βοήθησαν καταλυτικά, όπως αποδείχτηκε, στην προετοιμασία της δράσης αυτής. Ραντεβού σύντομα στην επόμενη δράση!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ: thessalonistas.wordpress.com

Exit mobile version