Tree Hotel

“Το Treehotel ή αλλιώς δεντροξενοδοχείο βρίσκεται στο χωριό Harads , της Σουηδίας περιπου 60χλμ νότια του αρκτικού κύκλου.

Το Harads περιτριγυρίζεται από δάσος και νερά , ένα φυσικό τοπίο άγριας ομορφιάς που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο.

Έμπνευση υπήρξε το ντοκιμαντέρ “Trädälskaren” του Jonas Selberg που στα σουηδικά σημαίνει αυτός που αγαπά τα δέντρα.

Οι δημιουργοί του Treehotel (Tham & Videgård Arkitekter) θέλησαν να φτιάξουν ένα ξενοδοχείο που θα δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γίνουν ένα με τη φύση, να ζήσουν ανάμεσα στα δέντρα κυριολεκτικά. Με τη συνεργασία γνωστών designers και αρχιτεκτόνων η ιδέα του έγινε πραγματικότητα. Είναι φυσικά προτιμότερο να φιλοξενηθείς πάνω στα δέντρα , από το να κοπούν χιλιάδες από αυτά για να φτιαχτούν κτίρια. Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό και ουσιαστικά αποτελεί μια φωλιά μέσα σε αυτό το υπέροχο δάσος.”*

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κατασκευή αρκετά ελαφριά από αλουμίνιο. Οι διαστάσεις των κύβων είναι 4Χ4Χ4 μέτρα και το περίβλημα των κύβων είναι από καθρέφτη, αντικατοπτρίζοντας το δάσος. Έτσι οι κύβοι/δωμάτια, είναι καμουφλαρισμένα.

Το εσωτερικό είναι όλο φτιαγμένο από κοντραπλακέ και τα παράθυρα δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να έχει θέα 360 μοιρών.

Σε περίπτωση που θέλετε να κλείσετε δωμάτιο για να μείνετε σε αυτό το ξενοδοχείο, μπορείτε να το κάνετε από αυτόν το σύνδεσμο: http://www.treehotel.se/en/start

….>>>

Πηγές: *provocateurmagazine.com, www.archdaily.com

Exit mobile version