Επιστήμη / Τεχνολογία

Αυτός, αυτή, το Kinect και το smartphone

By facebook

February 15, 2011

Αν και η Microsoft το χαρακτήρισε ως απλά μία επίδειξη της τεχνολογίας της και όχι κάτι το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τέτοιο βαθμός προσεχώς, το βίντεο που εθεάθη στο engadget, με τη διαδραστικότητα μεταξύ του Windows Phone 7 Xbox Live και του Kinect είναι αρκετά έξυπνο ώστε να αναθερμάνει τη φαντασία των πανταχού casual gamers.

Η επίδειξη στο βίντεο γίνεται με το “Rally Ball” ένα παιχνίδι που υποστηρίζει το Kinect. Στην αναπαράσταση μία χρήστης χρησιμοποιεί το Windows 7 smartphone της για να πετάει τις μπάλες στον χρήστη του Kinect. Προς το τέλος, μία άλλη χρήστης έρχεται και συνδράμει στο να υπερνικήσει τον αντίπαλο «τερματοφύλακα».

Παρόλη την “Public Relations” κίνηση, το βιντεάκι αποδεικνύει πως η Microsoft φαίνεται να βασίζεται πολύ στην ιδέα της διαδραστικότητας παιχνιδιών και εφαρμογών μεταξύ διαφορετικών πλατφόρμων (σε αυτή την περίπτωση τα smartphones το Xbox και το Kinect) και φαίνεται να έχει πάρει κατάκαρδα τις προκλήσεις των αντιπάλων Google και Apple που τώρα τελευταία κυριαρχούν στις περισσότερες αγορές.

από Πρώτο Θέμα