Επιστήμη / Τεχνολογία

Το σπίτι με τις….μπάλες!

By rockandroll7

January 26, 2011

Το σπίτι με τις μπάλες, είναι ένα πολύ πρόσφατο αρχιτεκτονικό έργο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Matharoo Associates στην Ινδία. Η κατοικία βρίσκεται στο Ahmedabadκαι είναι διπλής λειτουργίας! Λειτουργεί σαν σπίτι Σαββατοκύριακου, αλλά και ως ενυδρείο για τη φύλαξη και ιχθυοκαλλιέργεια του εμπορεύματος ενός καταστηματάρχη ενυδρείων.

….>>>

Τα έντονα γλυπτικά στοιχεία το χαρακτηρίζουν ως κατοικία πολυτελείας. Όσον αφορά τις “μπάλες” είναι το φθηνότερο άμεσα διαθέσιμο υλικό που χρησιμεύει σαν αντίβαρο και κατευθύνουν την φορά των μεταλλικών πετασμάτων στα παράθυρα. Πιο συγκεκριμένα οι αρχιτέκτονες αναφέρουν: Όταν είναι κλειστά έχουμε έναν χώρο 13 μέτρα μάκρος Χ 3,6 μέτρα πλάτος και το φως διαχέεται στο χώρο περνώντας μέσα από τα ενυδρεία. Όταν ανοίγουν τα πετάσματα, τα πράγματα αλλάζουν…

Οι μπάλες κάνουν κάτι περισσότερο από απλώς να παρέχουν αντίβαρο, εισάγουν επίσης ένα στοιχείο του χάους και της εναλλαγής, στο σχεδιασμό. Η συμπεριφορά τους εξαρτάται από τον αέρα και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Μερικές φορές βυθίζονται και στο νερό του ενυδρείου δημιουργώντας μια τρομερή οπτική αισθηση.

η λεπτομέρεια…….