ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΙΡΩΝΑΣ

Ο Τραγικός Είρωνας είναι από τα Νέα Μουδανιά, ένας καλλιτέχνης με πολλές ανησυχίες.  θεμελιώνοντας έτσι τον κόσμο του hip hop στην περιοχή μας αλλά και παραπέρα….

Στη συνέχεια παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από συνέντευξη που δώθηκε στο www.bouriblog.com

Πες μας δυο λόγια για σένα.Πώς ξεκίνησες να ακους χιπ χοπ?Τι σε τράβηξε σε αυτό?
Από μικρός ήμουν λάτρης της hip hop και της rock δυο μουσικά είδη που για μένα κυριαρχούν

σε άτομα που θέλουν να ακούσουν αληθινή μουσική με νόημα χωρίς να θέλω να αμφισβητίσω τα υπόλοιπα είδη…Στο hiphop με τράβηξε ο τρόπος που μπορείς εύκολα να εκφραστείς χώρις φόβο,όλα έξω από τα δόντια,ότι θες να πεις θα το πεις αληθινά λόγια,στίχοι γραμμένοι βάσει την καθημερινότητα,την προσωπική ζωή!Και αυτό με τράβηξε ώστε να κάνω το πρώτο βήμα να γράψω όλα αυτά που με βασανίζουνε σαν Άγγελος και ερμηνεύει ο Τραγικός Είρωνας…”
 
Σχετικά με το nickname σου.Πώς προήλθε? Τι σημαίνει για σένα?
Πιστεύω πως ξέρεις τι σημαίνει τραγική ειρωνία… Σκέψου πως η ζωή μου είναι όλη μια τραγική ειρωνία
από αυτά που κάνω και έκανα,από αυτά που περνάω και πέρασα… Οπότε δεν προήλθε,υπήρχε..
Έτσι μια μέρα μαζί με τον Ισοβίτη(Βασίλειο Μπουζή) μας έσκασε αυτό Τραγικός Είρωνας και με εκπροσωπεί απόλυτα σαν άνθρωπο… Δεν θα μπορούσα να βρω κάτι που να μου πήγαινε περισσότερο!”
 

Αν σου γινοταν προταση να μπεις σε δισκογραφικη ποια θα ηταν η απαντηση σου? Και γιατι?

Η δισκογραφική αν δεν κάνω λάθος δεν είναι αυτή που φυλακίζει την πένα σου και σου επιβάλλει το τι θα γράψεις και τι θα κάνεις???
Δεν σκοπεύω να σκοτώσω αυτά που νιώθω και θέλω να γράψω για να κάνω κάτι που άλλοι πιστεύουν πως θα πουλήσει… Δεν με ενδιαφέρει να πουλάω ούτε να έχω πολύ κόσμο να με ακούει… Μπορεί να είναι 100 άτομα που με ακούνε…ε λοιπόν από αυτούς τους έκατο θέλω να με νιώσουνε τπτ παραπάνω… Καλύτερα να γράφω αυτά που νιώθω και να με ακούνε 100 παρά να γράφω ψεύτικα και να με ακούνε χιλιάδες… Οπότε όχι… Εκτός αν δισκογραφικες κάποτε βάλουν μυαλό και δουν τα πραγματικά ταλέντα των καλλιτεχνών…”
 
“Πέρα από αυτόν τον δίσκο,έχεις ξεκινήσει να δουλεύεις σε κάτι νέο?
Ναι…Είμαστε στα σκαριά του πρώτου album ως “ΣΤΙΧΟΡΑΜΑ”… Μέτα τις πολλές συνεργασίες με Είδωλο Θολό και Φονικό Αίσθημα είδαμε
ότι έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας και είπαμε να δημιουργήσουμε ομάδα… Ίσως να δείτε και νέα μέλη στην πορεία… Και το “ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΑΛΑΤΙΑ MIXTAPE VOL.2″ που θα υπάρξουν και εκεί συνεργασίες όπως το πρώτο μέρος από άτομα που εκτίμω την μουσική τους…”
 
Ο Τραγικός Είρωνας έχει κυκλοφορήσει 3 cd όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε από τους παρακάτω συνδέσμους (Πατήστε στους τίτλους για να κατεβάσετε). (Για να κάνετε zoom πατήστε πάνω στις εικόνες).
(Αύγουστος 2008)
“Μετά από 1 χρόνο με το “Στα Γρήγορα” και μετά από πολλές δυσκολίες ο Τραγικός Είρωνας από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής έρχεται να μας δώσει την δεύτερη του δουλειά με τίτλο “Το Μάτι Της Θλίψης”. Ένα Album που αποτελείται από 10 κομμάτια και συμμετοχές από Είδωλο Θολό και Φονικό Αίσθημα. 10 κομμάτια προσωπικά και εξ’ ολοκλήρου αληθινά που σου μεταφέρουν την θλίψη αλλά και φόβο. Κομμάτια που θα αγαπηθούν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το album είναι αφιερωμένο στην κόρη του Αγάπη και στον φίλο του Ισοβίτη (Βασίλειος Μπουζής). Ωστόσο ο Τραγικός Είρωνας ετοιμάζει ένα mixtape με δυνατά κομμάτια, ήδη βρίσκεται στο στάδιο ηχογραφήσεων και θα είναι έτοιμο μέσα στο 2010. Αξίζει την προσοχή σας. Καλή σας ακρόαση.

(Στο κομμάτι “Όσα Παίρνω” περιέχεται απόσπασμα από το “Mιλάς Για Αγάπη” από Φονικό Αίσθημα)
Κείμενο : Bella Z.”

2. Τραγικός Είρωνας – Το Μάτι Της Θλίψης (Mixtape)
Δεκέμβριος 2009

“Μετά “Το Μάτι της Θλίψης” και τα τόσο προσωπικά κομμάτια του, ο Ελληνολατινοαμερικανός Τραγικός Είρωνας από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής έρχεται και μας δίνει ακόμα ένα album/mixtape με τίτλο “Υπόγεια Παλάτια”. Παρέα με τους: Άγνωστος Χειμώνας από Ψυχοδράμα07, Εξωκοσμικός, Απατεώνας από Underground Mics, Constantine The G από Οutkast Excellence, Creep από Feel In’, Moυσικά Εθισμένο και ΕMP,φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν Eίδωλο Θολό και Φονικό Αίσθημα. Στις παραγωγές συμμετέχουν Smilin’ και Φονικό Αίσθημα ο οποίος επιμελήθηκε και τα εξώφυλλα.

Περιέχει 10 κομμάτια μερικά από αυτά σε battle ύφος (ένα ύφος που δεν έχουμε συνηθίσει από τον Τάφ Έψιλον). Εντύπωση κάνει το κομμάτι “Οne Choice” όπου για πρώτη φορά θα ακούσετε τον Τραγικό Είρωνα εκτός από ρίμες να χώνει hardcore φωνητικά. Αυτό είναι το πρώτο μέρος από τα δύο volumes του Mixtape. Kαλή σας ακρόαση.”

3. Τραγικός Είρωνας – Υπόγεια Παλάτια (Mixtape)
Ιούνιος 2010

Τα κανάλια του Τραγικού Είρωνα στο You Tube:

http://www.youtube.com/user/eirwn &

http://www.youtube.com/user/eirwnas87

 
Ευχαριστούμε πολύ τον “Τραγικό Είρωνα” για το υλικό που μας έστειλε. Εμείς ευχόμαστε καλή συνέχεια στην πορεία σου… και τα ξαναλέμε!
 
Exit mobile version