TEN RAIL CELL

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα παιδιά είναι από τα Νέα Μουδανιά. Η μουσική τους είναι πολύ δυνατή, οπότε προετοιμαστείτε για πολύ χτύπημα… Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε αλλά και να κατεβάσετε τα τραγούδια της μπάντας (φυσικά έχουμε την άδεια τους!).

Οι Ten Rail Cell ξεκίνησαν την δραστηριότητα τους το Φεβρουάριο του 2001. Η μπάντα αποτελούνταν απο τον Silot: κιθάρα – φωνητικά, Panos: ντραμς και Neo: κιθάρα. Τον Οκτώβριο του 2001 στη μπάντα εισχώρησε ο John: μπάσο. Η παρουσία του όρισε τη τελική μορφή των Ten Rail Cell. Το όραμα των Ten Rail Cell ήταν να δημιουργήσουν αυθεντική μουσική και αυτό ξεκίνησε με την κυκλοφορία του πρώτου τους  ομόνυμου demo τον Ιούλιο του 2004. Οι εγχώριες αλλά και οι εκτός Ελλάδας κριτικές σε έντυπα και ηλεκτρονικά μουσικά περιοδικά ήταν ενθουσιώδεις και αυτό βοήθησε τη μπάντα να προχωρήσει. Παράλληλα δόθηκαν κάποια live σε clubs της Θεσσαλονίκης και η μουσική των Ten Rail Cell είχε την ευκαιρία να ακουστεί σε ένα ευρύτερο κοινό του χώρου. Η ηχογράφηση του δεύτερου demo με το τίτλο “Microman” ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 και κάνοντας ένα βήμα μπροστά οι Ten Rail Cell βάζουν περισσότερο πάθος και προσωπικότητα στη μουσική τους. Οι κριτικές και τα σχόλια είναι ακόμη καλύτερα αυτή τη φορά και κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τη μπάντα σαν παρόμοια με κάποια άλλη. Κάποιες live εμφανίσεις δόθηκαν και πάλι εκείνο το διάστημα οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στη μπάντα για περισσότερη προβολή αλλά και συναυλιακή εμπειρία. Τον Ιανουάριο του 2007 κυκλοφορεί το promo cd των Ten Rail Cell με τίτλο “Human Fuel Explosion” το οποίο περιέχει τέσσερα καινούρια κομμάτια, το ομόνυμο “Human Fuel Explosion”, ηχογραφημένο στο studio και τρία ζωντανά ηχογραφημένα κομμάτια, “Rapt”, “Lonely Ship”και “Negative Existence”

Το 2008 οι Ten Rail Cell συμμετέχουν με το κομμάτι “Human Fuel Explosion” στη συλλογή “The Angel Of Fire”, της ελληνικής Underground Tapes ενώ την ίδια χρονιά  συμμετέχουν με το ίδιο κομμάτι στη συλλογή “Carrying  The Deadly Blast  Vol. 1” της καναδεζικής εταιρίας “Deadknife Records”. Τέλος το 2010 συμμετέχουν και πάλι με το “Human Fuel Explosion” στη συλλογή “Kill City Vol. 22” της χολιγουντιανής εταιρίας “272 Records”.

Προς το παρόν η μπάντα δουλεύει πάνω σε νέο υλικό για την ολοκληρωμένη καινούρια κυκλοφορία της.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε αλλά και να κατεβάσετε τα τραγούδια της μπάντας

Ten Rail Cell – Demo 2004

01 – Eternal Dying

02 – Black Desert

03 – In Vertigo

04 – Autistic

.

.

.

.

Microman – Demo 2005

01 – Neofight

02 – New Life Industry

03 – Microman

.

.

.

.

.

Human Fuel Explosion – Promo 2007

01 – Human Fuel Explosion

02 – Lonely Ship (live)

03 – Negative Existence (live)

04 – Rapt (live)

.

.

.

.

Το site του συγκροτήματος: http://www.myspace.com/tenrailcell

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail: tenrailcell@hotmail.com για περισσότερες πληροφορίες από την ίδια την μπάντα, αλλά και να προμηθευτείτε τα cd τους.

Exit mobile version