Χαλκιδική

Ανακύκλωση στα Νέα Μουδανιά

By facebook

December 04, 2010

Πραγματικά κάθε μέρα, δεν σταματάω να εντυπωσιάζομαι με την κοροϊδία και την αδιαφορία-ανικανότητα όσων έχουν την τύχη μας στα χέρια τους (σε εισαγωγικά ή όχι).

Πραγματικά τόσα χρόνια προσπαθούμε για το αυτονόητο στον αιώνα που ζούμε. Άραγε ζούμε στον ίδιο αιώνα όλοι μας; Ζούμε στην ίδια κοινωνία με τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους προβληματισμούς; Δεν νομίζω. Εμείς ζούμε στον δικό μας κόσμο και αυτοί ζούνε σε έναν άλλο, ονειρικά πλασμένο. Λες και μόλις  “εκλέγεται” κανείς σε κάποια θέση, αυτομάτως πέφτει σε λήθαργο και ονειρeεύεται προβατάκια και πράσινα λιβάδια.

Ναι όντως ακόμα δεν έχω πει για τι πράγμα μιλάω, απλά γιατί ταιριάζει σε ένα σωρό καταστάσεις γύρω μας. Πράγματα αυτονόητα για πολιτισμένους λαούς, είναι πολυτέλεια για τους Μουδανιώτες και μελοντικούς ΝεοΠροποντιδιώτες. Και όχι δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί όπως υπάρχουν χειρότερα μέρη από τα Μουδανια (?) υπάρχουν και πολύ καλύτερα.

Γκρι κάδος
Μπλε κάδος

Δείτε λοιπόν στις φωτογραφίες που μας έστειλε φίλος του Blog, πως αδειάζουν τους Γκρι (σκουπιδιών) και τους Μπλε (ανακύκλωσης) κάδους στο ίδιο φορτηγό. Και στην ερώτηση παρευρισκομένου “Εμείς κάνουμε τόσο κόπο να τα ξεχωρίσουμε, γιατί το κάνετε αυτό;” ήρθε η αφοπλιστική απάντηση “τέτοιες εντολές έχουμε”.

Δυστυχώς δεν μάθαμε από ποιόν. Αλλά θα το πιστέψω ότι έχουν τέτοιες εντολές γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο πήραν πρωτοβουλία να κάνουν κάτι τέτοιο μόνοι τους.

Λοιπόν; Κοροϊδία, ανικανότητα ή αδιαφορία; Η επιλογή δική σας.