Αγωγός μεταφοράς καυσίμων στην Ν. Τρίγλια

nea triglia agogos

Από τον Σύλλογο κατοίκων Παραλίας Ν. Τρίγλιας “ΜΥΓΔΑΛΙΕΣ” μας ήρθε η ενημέρωση ότι υπάρχει πρόθεση εταιρείας πετρελαιοειδών να κατασκευάσει αγωγό μεταφοράς καυσίμων κάτω από την περιοχή της παραλίας Ν. Τρίγλιας. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν δυναμικά, τονίζοντας τον κίνδυνο της οικολογικής καταστροφής της περιοχής αλλά και την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων.

Οι αρχικές τους αντιδράσεις οδήγησαν σε αρνητικές γνωμοδοτήσεις από Δήμο και Νομαρχία αλλά η ανησυχία συνεχίζεται. Διαβάστε όλο το κείμενο:

Εταιρεία διανομής καυσίμων στην περιοχή της Χαλκιδικής ζήτησε την περασμένη άνοιξη την άδεια να κατασκευάσει υποθαλάσσιο-υπόγειο αγωγό στην περιοχή της παραλίας Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής με σκοπό τη μεταφορά καυσίμων και την αποθήκευσή τους σε δεξαμενές ιδιοκτησίας της. Οι κάτοικοι μέσω των συλλόγων που έχουμε δημιουργήσει εδώ και χρόνια αντιδράσαμε με παραστάσεις στις σχετικές αρχές, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, συγκέντρωση υπογραφών και ενημέρωση όλων των σχετικών φορέων. Επόμενη συγκέντρωση των πολιτών είναι την Κυριακή 23/8/2009, το απόγευμα στην παραλία της Ν. Τρίγλιας.

Ηδη οι αντιδράσεις έχουν πιάσει τόπο καθώς Δήμος και Νομαρχία έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά για το έργο Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το θέμα και για το πως μία ιδιωτική εταιρεία χαρακτηρίζει “κρανίου τόπο” μία περιοχή με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, κατοικίες, και εγκαταστάσεις για τον τουρισμό και την αναψυχή, 45 μόλις χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Δείτε στο χάρτη που ακριβώς βρίσκεται η παραλία της Ν. Τρίγλιας και γιατί μια διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα αυτή δεν αφορά μια μικρή περιοχή αλλά ολόκληρο το Θερμαϊκό από τη Δυτική Κασσάνδρα μέχρι τις παραλίες του Πηλίου.
Παρακαλούμε διαδώστε αυτή την πληροφορία σε όποιον έχει ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Ενα ακόμα κομμάτι της θάλασσας μας και της ποιότητας ζωής μας κινδυνεύει.

Σύλλογοι κατοίκων Παραλίας Ν. Τρίγλιας – http://sos-triglia-agogos.blogspot.com

Λίγο αργά έφτασε στα χέρια μας, όσο αφορά την επόμενη συγκέντρωση των κατοίκων που είναι σήμερα, αλλά αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσει κανείς αυτό το θέμα. Η άνοδος του μόνιμου πληθυσμού της Χαλκιδικής, η σταθερότητα στα νούμερα των τουριστών που την επισκέπτονται και οι ανεπαρκείς δρόμοι θα μας φέρουν αντιμέτωπους με διάφορες προσπάθειες “εκμετάλλευσης” της θαλάσσιας οδού για την εξυπηρέτηση των μεγάλων εταιρειών.

Exit mobile version