Ερντογάν – οι εφημερίδες τον έφεραν “με το ζόρι”

Οι Ελληνικές εφημερίδες έφεραν τον Ερντογάν στην Ελλάδα, κατέγραψαν και την συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά ατύχησαν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ακύρωσε την επίσκεψη του στην Αθήνα για λόγους υγείας και τις "κρέμασε".

Πιο μεγάλη "γκάφα" έκανε ΤΟ ΒΗΜΑ αφού δεν αρκέστηκε στην καταγραφή της επίσκεψης αλλά έδωσε και περισσότερες λεπτομέρειες από την φανταστική συνάντηση. Το κείμενο υπάρχει στην Α’ έκδοση της εφημερίδας ενώ στην Β’ έκδοση υπάρχει άρθρο για την αναβολή της επίσκεψης.

Κατά καιρούς όλοι μας βρίσκουμε άρθρα στις εφημερίδες (και στις Ειδήσεις των τηλεοπτικών σταθμών) και αναρωτιόμαστε σε πιο κόσμο ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Υπερβολές, αδιασταύρωτες πληροφορίες, φήμες, όλα παρουσιάζονται σαν ειδήσεις προσπαθώντας να γεμίσουν τον χρόνο ή τις σελίδες και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Όμως αυτή τη φορά μιλάμε για ένα γεγονός που δεν έγινε καθόλου, κατασκευάστηκε εξ αρχής και μόνο από ένα τυχαίο γεγονός αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Άραγε πόσα τέτοια "γεγονότα" δεν έγιναν ποτέ;

"Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί πολλές φορές και δυστυχώς τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα." παραδέχθηκε ο διευθυντής του Βήματος μετά την "μνημειώδη γκάφα" της εφημερίδας του. Πάλι καλά που τώρα έχουμε το Internet (και ναι τα blog) και μπορούμε να διασταυρώνουμε τις ειδήσεις πριν τις αποδεχτούμε και να μαθαίνουμε τις "γκάφες" όταν αυτές γίνονται.

Και ρωτάω άλλη μια φορά, πόσο "γεγονότα" κατασκευάστηκαν όταν οι άνθρωποι βασιζόταν εξολοκλήρου στους "δημοσιογράφους" για την ενημέρωση τους και πόσα θάφτηκαν για να μην τα μάθουμε ποτέ; Γιατί άραγε η τηλεόραση και οι εφημερίδες βλέπουν πάντα την άσχημη πλευρά του διαδικτύου και προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο;

το κείμενο της Ελευθεροτυπίας

το κείμενο της πρώτης έκδοσης του Βήματος

Άντε παιδιά να κάνετε καμιά απεργία να ξελαμπικάρετε.

Στην επόμενη μέρα, αξίζει να σημειωθεί το κράξιμο των Τουρκικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και η συγνώμη του διευθυντή του Βήματος, Σταύρου Ψυχάρη, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

Exit mobile version