Κοινωνία

Τροχαία – έντονη παρουσία φέτος στην Κασσάνδρα

By facebook

June 15, 2009

Φέτος η τροχαία Μουδανιών αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στους δρόμους και να προσπαθήσει να αποτρέψει με αυτό τον τρόπο τους οδηγούς να οδηγούν επικίνδυνα. Έντονη είναι λοιπόν η παρουσία της στο δρόμο της Κασσάνδρας και ειδικά από τα Ν. Μουδανιά μέχρι την Καλλιθέα.

Σε αυτό το blog δεν είμαστε υπέρ της αστυνόμευσης αλλά από ότι φαίνεται ο Έλληνας οδηγός δεν μπορεί να συμμορφωθεί από μόνος του. Αδιαφορεί για κανόνες και όρια και κυρίως υπερεκτιμά τις δυνατότητες του ακόμα και αν αυτές είναι ανύπαρκτες. Μόνο κάτω από το καθεστώς φόβου ενός προστίμου μπορεί να σεβαστεί, όχι τους κανόνες, αλλά τους υπόλοιπους με τους οποίους μοιράζετε το δρόμο.

Ως άνθρωπος που διανύω αρκετά χιλιόμετρα όλο το χρόνο και φυσικά και το καλοκαίρι πραγματικά πιστεύω ότι η παρουσία της τροχαία στο δρόμο προλαμβάνει πολλά ατυχήματα. Θεωρώ ότι κάθε διαδρομή στην Χαλκιδική έχει καταντήσει επικίνδυνη, είτε από βιαστικούς μεταφορείς τουριστών, είτε από αδιάφορους παραθεριστές ή ακόμα και από γηραιούς κυρίους (και κυρίες) που βγαίνουν στον δρόμο και πιάνουν την αριστερή λωρίδα με τα 50 χιλιόμετρα τους. Φέτος ακόμα δεν είδα τρακτέρ στο δρόμο και ελπίζω πραγματικά να μην δω.

Μου άρεσε λοιπόν η έντονη παρουσία τροχαίας και ελπίζω να συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι. Τα αποτελέσματα θα φανούν σίγουρα. Συγχαρητήρια και στον διοικητή του τμήματος τροχαίας Ν. Μουδανιών που μας το είχε υποσχεθεί και κράτησε τον λόγο του.

Και για να κλείσω με ένα παράπονο. Περιμένω την τροχαία να κάνει το ίδιο έντονη την παρουσία της και μέσα στα Μουδανιά αυτόν τον χειμώνα.

Φωτογραφία: Η γέφυρα της Ποτίδαιας. Ένα από τα πιο επικύνδινα σημεία στο δρόμο για το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.