Καθαρισμός Παραλίας Αγ. Μάμα

agios-mamasΤην πέμπτη 4 Ιουνίου και ώρα 9.30 ο Δήμος Μουδανιών σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του παραρτήματος Ν. Μουδανιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν καθαρισμό της παραλίας του Αγ. Μάμα.

Ο Δήμος ανέλαβε φέτος αυτό που τα προηγούμενα χρόνια γινόταν με ιδιωτική πρωτοβουλία και οργανώνει τον καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Μάμαντος καλώντας όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες να βοηθήσουνε. Η συν-διοργάνωση με το ΤΕΙ ήταν μία έκπληξη που ξάφνιασε πολλούς και εμένα μαζί με αυτούς. Επίσης έκπληξη ήταν η επιλογή μιας καθημερινής – εργάσιμης μέρας και όχι μίας Κυριακής όπου περισσότερος κόσμος θα ήταν διαθέσιμος.

 Όποιος και να τις διοργανώνει, αυτές οι κινήσεις πρέπει να στηρίζονται από όλους μας και για αυτό θα είμαστε και εμείς εκεί.

Η παραλία του Αγίου Μάμα έχει μήκος 3,5 χλμ και κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες κόσμου που αποζητούν μια πιο ήρεμη παραλία για τα καλοκαιρινά μπάνια τους. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια οργάνωσης της, με την αδειοδότηση καντίνων με ξαπλώστρες με αποτέλεσμα να εκφράζονται ανησυχίες για την χωρίς έλεγχο εμπορευματοποίηση και αυτής της παραλίας.

Φώτο: καθαρισμός παραλίας Αγ. Μάμα (2008)

 ΥΓ και επειδή Άγιος Μάμας δεν σημαίνει μόνο παραλία και μπάνια, διαβάστε και αυτό Προσπάθεια οικοπεδοποίησης του έλους Αγ. Μάμα

Exit mobile version