Χαλκιδική

Χώρος συγκέντρωσης & διάθεσης ειδών ένδυσης

By facebook

May 23, 2009

Με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μουδανιών έχει αρχίσει να λειτουργεί, εδώ και λίγο καιρό, ένας χώρος συγκέντρωσης & διάθεσης  ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Με σύνθημα, "βοηθήστε τα να γίνουν και πάλι χρήσιμα" η ΚΕΠΜ καλεί όλους να αδειάσουν τις ντουλάπες τους από ρούχα και παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν και να τα διαθέσουν για άλλους ανθρώπους που πιθανόν τα χρειάζονται. Στόχος δεν είναι να βοηθηθούν μόνο συγκεκριμένες ομάδες πολιτών αλλά να μπορεί ο καθένας να βρει και να πάρει κάτι που χρειάζεται.

Τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας υπάρχει αρκετή κίνηση τόσο με κόσμο που φέρνει αντικείμενα που δεν χρειάζεται πια, όσο και με κόσμο που έρχεται για να βρει κάτι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μέλη της Κίνησης δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο κάποιος να φέρει ρούχα και ταυτόχρονα να πάρει κάτι από τα αποθέματα που υπάρχουν εκεί.

 Ήδη γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν τα είδη που διατίθενται με την άμεση προσθήκη των παιδικών παιχνιδιών αλλά και μελλοντικά με πίνακα αναρτήσεων για μεγαλύτερα αντικείμενα.

Ο χώρος βρίσκεται πάνω στον δρόμο Μουδανιών – Παρ. Διονυσίου, αμέσως μετά το ξενοδοχείο Oceania στα αριστερά, όπου έχει αναρτηθεί και σχετική πινακίδα.

Οι ώρες λειτουργίας είναι κάθε Κυριακή 11-1 το πρωί και τηλέφωνα επικοινωνίας τα 23730 24.331 και 6976 481856.