Πλατεία Νέων Μουδανιών
Μερικές φορές σαν άνθρωποι κάνουμε λάθη, μεγάλα λάθη. Μερικά από αυτά είναι αδιόρθωτα και αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας επηρεάζοντας τη διάθεση μας σε όλους τους τομείς. Τρανταχτό παράδειγμα η κεντρική Πλατεία των Νέων Μουδανιών. Πραγματικά τι ακριβώς είχε γίνει τότε; Όλα έγιναν τόσο γρήγορα τόσο ξαφνικά! Υπήρξαν τόσες αντιδράσεις, αλλά μερικά πράγματα εφαρμόζονται χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς την συμβουλή των κατοίκων, χωρίς σεβασμό προς το περιβάλλον και τη πόλη μας, μηδενική αισθητική που κατά την προσωπική μου γνώμη επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα. Οι φωτογραφίες του πριν και μετά παρακάτω, πιστεύω ότι μιλούν από μόνες τους. Πραγματικά ποιος δε θα ήθελε την παλιά πλατεία πίσω;
ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Η υψομετρική διαφορά της πλατείας (που ξεκινά από την οδό Τζαβούρα ως τον παράλληλο πεζόδρομο), που καλυπτόταν με επίπεδα κατασκευασμένα με τον καλύτερο, αρχιτεκτονικά, δυνατό τρόπο, ισοπεδώθηκε και περιμετρικά υψώθηκαν τρεις άσχημοι τοίχοι. Ξεριζώθηκε όλη η φύτευση, τρεις φοίνικες ξεράθηκαν, ένα γλυπτό με δυσανάλογου ύψους βάση και κάδο απορριμμάτων στο πίσω μέρος του δε σώζει την κατάσταση. Λυπάμαι, γιατί με πολύ λιγότερα έξοδα θα μπορούσε να ανακαινιστεί η παλιά πλατεία ή να γίνει μια πιο προσεκτική μελέτη με βαθύτερη σκέψη για το παρόν και το μέλλον….
Ευχαριστούμε πολύ τη Μαρία για τη φωτογραφία της παλιάς Πλατείας.
“who are you and who am I


tyree
15 Jan, 2010
Ενα έγκλημα που διέπραξαν κάποιοι προοδευτικοί, όταν αλλα μέρη προσπαθούν να κρατήσουν και να αναδείξουνε καποιες ωραίες τοποθεσίες, οι αρχοντες του τόπου προτίμησαν να καταστρεψουν ένα πάρκο για να φτίαξουν μια πλατεία, για να μπορούν να στήνουν ξήλινα περιπτερα που θα λειτουργούν ώς κραχτες στις γιορτές για να δουλευουν τα “παμφθηνα” εμπορικα καταστήματα του τόπου, αλλα και να γίνονται κάποιες εκδηλώσεις με επιδέιξης κομωτικής! (δεν ξέρω εαν νοικιάζεται κιόλας η πλατεία μας). Τα θερμά μου συγχαρηρια στον προηγούμενο Δήμο για το καταπληκτικό αυτό έργο, και τα συγχαρητία στον τωρινά Δήμο που αξιοποιησε τόσο έξυπνα αύτην την πλατεία!!!
ΥΣ Πάντως τα παιδία που ασχολούνται με το skateboard τήν χάρηκαν όσο τίποτα άλλο την πλατεία μας. Ας μέινουν και κάποιο ευχαριστημένοι απο το έκτρωμα!
Allotrios
18 Jan, 2010
Το θέμα είναι: Όλα αυτά τα έξοδα, αξίζουν τον κόπο; Μήπως με λιγότερα έξοδα θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο με το θέμα της πλατείας και να αξιοποιηθεί περισσότερο κάποιο άλλο κομμάτι των Νέων Μουδανιών; Όπως η ασφαλτόστρωση; Πάντως τα παιδιά με τα skateboards πιστεύω θα χαιρόντουσαν περισσότερο τις ράμπες που υπήρχαν στην προϊγούμενη διαμόρφωση με τα επίπεδα! Τρείς διαφορετικές πίστες!!!